Ještě 1500 Kč a máte dopravu ZDARMA
Skvělé! Máte dopravu ZDARMA.

Zatím jsi do košíku nic nepřidal, není to škoda?

Ještě 1500 Kč a máte dopravu ZDARMA
Skvělé! Máte dopravu ZDARMA.

Zatím jsi do košíku nic nepřidal, není to škoda?

Vorlíčkovo včelařství

Včelaření se věnuji od roku 2008 a starám se o 50 až 70 včelstev, v době tvoření oddělků až o 120 včelstev. Medovinu vyrábím od roku 2010, výhradně z vlastního medu. 

přečíst si více
Kód výrobce:
103
Země původu:
Česká republika
Kraj:
Kraj Vysočina
Medovina je z medu:
Jen vlastní med
Nabízí med k prodeji:
Ano
Je možno nakoupit ve „dvoře“:
Ano
Pořádá degustace na vyžádání:
Ne
Vlastní web:
www.medvorlicek.cz

Popis výrobce

Včelaření se věnuji od roku 2008 a starám se o 50 až 70 včelstev, v době tvoření oddělků až o 120 včelstev. Medovinu vyrábím od roku 2010, výhradně z vlastního medu.

Vyrábíme pouze přírodní medovinu, kvašenou za studena, bez jakýkoliv přísad, a ovocné medoviny.Výrobě vína se věnuji ještě o 13 let déle a proto většinu filozofie, výrobních postupů a praktických znalostí, uplatňuji právě z tohoto oboru.

Pro výrobu medoviny používám pouze zralý med, žádné proplachy z víček, zkvašený med, med neznámého původu, stejně jako by vinař použil pouze zdravý, vyzrálý hrozen. Poměr medu a vody nesděluji a je součástí výrobního tajemství. Medovinu nevaříme, je to pracné, energeticky náročné a naprosto zbytečné. Sice by sme tím sterilizovali roztok, který ale zakvasíme kvasinkami, tudíž opět infikujeme. Ze zralého zdravého medu, známého původu, nehrozí infekce nežádoucími mikroorganismy.

Jediný efekt vaření je, že  odstraníme bílkoviny, které se mohou skladováním vysrážet, ale to lze odstranit jednodušší cestou. Opět to přirovnám k tomu, jako by vinař dělal víno z převařeného moštu. Fáze kvašení, dokvašení, stabilizace, filtrace a plnění, je opět blízká výrobě vína a využívám nabité praxe. Mohu říct, že dobře nalahvovat medovinu je těžší, než ji vyrobit. Naše medovina se nerozkvasí, ani při vyšší teplotě skladování a stejně tak se v ní  netvoří zákaly. Výjimečně u ovocných medovin je možné vysrážení vinného kamene z ovocných šťáv, což je jen optická vada, nikoliv změna ve vůni, či chuti. Medoviny vyrábíme v nerezu, ty vybrané pak zrají v dubových sudech.

Snažím se o výrobu pitelných medovin, s příjemným zbytkovým cukrem – samozřejme z medu – u ovocných medovin v harmonii s kyselinou. Medoviny čistou ve vůni i chuti, která ,, neubije” tíhou hned po první skleničce. Poctivou, čitelnou, podle stejného receptu, byť pokaždé ovlivněnou daným ročníkem a tudíž nikdy stejnou.

Medoviny tohoto výrobce

Clara - medovina z hroznového moštu

Clara - medovina z hroznového moštu

Vorlíčkovo včelařství

300 Kč
Skladem (> 5 ks)
Monique - medovina z višňového moštu
doporučujeme

Monique - medovina z višňového moštu

Vorlíčkovo včelařství

300 Kč
není skladem
Lyshak - medovina z hroznového moštu a šípků
novinka
limitka
doporučujeme

Lyshak - medovina z hroznového moštu a šípků

Vorlíčkovo včelařství

320 Kč
Skladem (> 5 ks)
Medovina tradiční
novinka

Medovina tradiční

Vorlíčkovo včelařství

340 Kč
není skladem
Medovina bezová
novinka

Medovina bezová

Vorlíčkovo včelařství

320 Kč
není skladem
Medovina s propolisem
novinka

Medovina s propolisem

Vorlíčkovo včelařství

320 Kč
není skladem